Tagliatelle s kuřecími játry a smetanovou omáčkou
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hořčice Bornier - hrubozrnná |
1 kávová lžička |
Játra kuřecí |
300 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
50 g |
Těstoviny Tagliatelle |
375 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
3 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- Mezitím očistíme játra, nakrájíme na plátky.
- Ve velké pánvi rozpálíme olej a při nízké teplotě orestujeme doměkka najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme játra a 2-3min je osmahneme. Odstavíme, zalijeme smetanou, vmícháme nasekanou pažitku, hořčici, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu, za stálého míchání přidáme rozšlehaná vejce a odstavíme.
- Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem, dozdobíme pažitkou a podáváme.