Tagliatelle s kuřecími játry a smetanovou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hořčice Bornier - hrubozrnná 1 kávová lžička
Játra kuřecí 300 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 50 g
Těstoviny Tagliatelle 375 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 3 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
  2. Mezitím očistíme játra, nakrájíme na plátky.
  3. Ve velké pánvi rozpálíme olej a při nízké teplotě orestujeme doměkka najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme játra a 2-3min je osmahneme. Odstavíme, zalijeme smetanou, vmícháme nasekanou pažitku, hořčici, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu, za stálého míchání přidáme rozšlehaná vejce a odstavíme.
  4. Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem, dozdobíme pažitkou a podáváme.