Ohnivé cupcakes se sýrovým krémem

Ingredience


Cukr krupice 250 g
Kakao - prášek 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 270 g
Mléko - podmáslí 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 240 g
Ocet jablečný 1.5 kávová lžička
Potravinářská barva 0.5 kávová lžička
Soda jedlá 0.75 kávová lžička
Vanilkový lusk 1 ks
Vejce slepičí 4 ks
Cukr moučkový 150 g
Máslo čerstvé 150 g
Sůl mořská 1 špetka
Sýr Lučina - termizovaný 240 g
Vanilkový lusk 1 ks
Višně kandované 50 g
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu si předehřejeme na 170°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Můžeme použít 2 formy pro 12kusů mufin.
  2. Připravíme si těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku a přimícháme do ní kakao, všechna vyškrabaná zrníčka z jednoho vanilkového lusku, cukr, na kousky pokrájené změklé máslo a čerstvá vejce. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí, přibližně 1-2 minuty.
  3. Za stálého šlehání přidáme ještě 3-4 lžíce podmáslí, do kterého jsme si zamíchali červené cukrářské barvivo. Vše šleháme dalších 30-60 sekund do doby, až se nám suroviny spojí. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané. Do sklenice si dáme 1.5 lžičky jablečného octa, přidáme do něj necelou lžičku jedlé sody, zamícháme a jakmile soda z octem začne reagovat vmícháme ji zlehka do těsta a zlehka prošleháme.
  4. Těstem naplníme košíčky tak, že těsto nabereme polévkovou lžicí a malou lžičkou ho ze lžíce seškrábneme do košíčku. Tak naplníme všechny košíčky do 2/3.
  5. Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout. Z formy je opatrně po několika minutách odložíme na drátěnou podložku nebo na vál a necháme je úplně vychladnout.
  6. Připravíme si krém z čerstvého krémového sýru: do jedné mísy prosijeme moučkový cukr, do druhé mísy dáme změklé pokrájené máslo, z vanilkového lusku vyškrabaná semínka, čerstvý krémový sýr, špetku soli, špetku zázvoru a ručním elektrickým šlehačem směs šleháme asi 1-2 minuty do doby, až se vše krásně spojí. Pak postupně, v několika dávkách, budeme přidávat moučkový cukr. (Cukr se totiž v menších dávkách lépe zašlehá do krému.) Krém by měl být hladký a nadýchaný. Vložíme ho do cukrářského pytlíku s ozdobnou hubičkou. Vychladlé košíčky ozdobíme krémem, ozdobíme je višněmi, poklademe na tác a můžeme podávat. Dobrou chuť.
  7. Pozn.: krém z čerstvého sýra je nejchutnější hned čerstvý, doporučujeme ho připravit těsně před servírováním košíčků.