Skvělá žužu poleva z bílků
Ingredience
Cukr krupice |
260 g |
Sirup Golden |
7 polévková lžíce |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Ztužovač šlehačky |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Hrnec do poloviny naplněný vodou postavíme na plotnu a pomalu vodu přivedeme k varu. Voda by měla mírně probublávat.
- Do mísy dáme čestvé bílky, přidáme cukr, sirup, ztužovač šlehačky. Vše promícháme, mísu posadíme na hrnec s bublající vodou (mísa se nesmí dotýkat hladiny). Ručním šlehačem bílkovou směs vyšleháme do pevného sněhu, šleháme ji asi 5 minut. Jakmile bílkový sníh tvoří špičky a promnutím v prstech zjistíme, že cukr je rozpuštěný, mísu odložíme z hrnce s vodou.
- Do sněhu přimícháme vanilkový extrakt a polevu budeme ještě šlehat asi 1 minutu, až bude lehká a nadýchaná. Poté ji hned použijeme.