Skvělá žužu poleva z bílků

Ingredience


Cukr krupice 260 g
Sirup Golden 7 polévková lžíce
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Ztužovač šlehačky 0.5 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrnec do poloviny naplněný vodou postavíme na plotnu a pomalu vodu přivedeme k varu. Voda by měla mírně probublávat.
  2. Do mísy dáme čestvé bílky, přidáme cukr, sirup, ztužovač šlehačky. Vše promícháme, mísu posadíme na hrnec s bublající vodou (mísa se nesmí dotýkat hladiny). Ručním šlehačem bílkovou směs vyšleháme do pevného sněhu, šleháme ji asi 5 minut. Jakmile bílkový sníh tvoří špičky a promnutím v prstech zjistíme, že cukr je rozpuštěný, mísu odložíme z hrnce s vodou.
  3. Do sněhu přimícháme vanilkový extrakt a polevu budeme ještě šlehat asi 1 minutu, až bude lehká a nadýchaná. Poté ji hned použijeme.