Brownies z arašídového másla

Ingredience


Čokoláda hořká 200 g
Cukr třtinový 280 g
Kypřicí prášek do pečiva 1 kávová lžička
Máslo arašídové 225 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 50 g arašídového másla a 50 g čokolády dáme stranou.
  2. Zbylé arašídové máslo a nalámanou čokoládu rozpustíme, přidáme cukr a také rozpustíme. Odstavíme a po chvíli přidáme jedno vejce za druhým. Nakonec přidáme i mouku s práškem do pečiva. Tuto směs nalijeme do čtvercového plechu o hraně 20 cm.
  3. Odložené arašídové máslo nyní rozpustíme a zastříkneme jím povrch koláče.
  4. Pečeme 30-35 minut na 160 °C tak, aby to uvnitř stále vypadalo nedopečené.
  5. Po upečení ozdobíme rozpuštěnou odloženou čokoládou a po vychlazení můžeme nakrájet.