Růžový krém

Ingredience


Cukr moučkový 675 g
Máslo čerstvé 300 g
Mléko plnotučné 3 polévková lžíce
Růžová voda 0.5 kávová lžička
Tresť vanilková 0.25 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme si růžový krém: 670g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. Do skleničky se 40ml mléka dáme 1/4 lžičky vanilkového extraktu, 1 lžičku růžové vody a směs promícháme.
  2. V druhé míse ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích ochucené mléko. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku s hubičkou na vytváření okvětních růžových lístků. Poté různé dezerty (košíčky, cupcakes, dorty) ozdobíme růžovým krémem podle své fantazie.