Růžový krém
Ingredience
Cukr moučkový |
675 g |
Máslo čerstvé |
300 g |
Mléko plnotučné |
3 polévková lžíce |
Růžová voda |
0.5 kávová lžička |
Tresť vanilková |
0.25 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 24 porcí
- Připravíme si růžový krém: 670g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. Do skleničky se 40ml mléka dáme 1/4 lžičky vanilkového extraktu, 1 lžičku růžové vody a směs promícháme.
- V druhé míse ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích ochucené mléko. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku s hubičkou na vytváření okvětních růžových lístků. Poté různé dezerty (košíčky, cupcakes, dorty) ozdobíme růžovým krémem podle své fantazie.