Růžová poleva z červené řepy

Ingredience


Červená řepa 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr moučkový 100 g
Tresť vanilková 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytou malou červenou řepu oloupeme, jemně nastrouháme a dáme do čistého plátna. Pak z nastrouhané řepy vymačkáme šťávu. (Použijeme jen jednu lžíci, zbytek vypijeme.)
  2. Příprava růžové polevy: 100g moučkového cukru prosijeme do mísy. Přidáme 1 lžíci šťávy z červené řepy, 2 lžíce citronové šťávy a 1/2 lžičky vanilkového extraktu. Vše vyšleháme metličkou do hladké polevy.
  3. Polevou zdobíme různé dezerty a krémy.