Růžová poleva z červené řepy
Ingredience
Červená řepa |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
100 g |
Tresť vanilková |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Omytou malou červenou řepu oloupeme, jemně nastrouháme a dáme do čistého plátna. Pak z nastrouhané řepy vymačkáme šťávu. (Použijeme jen jednu lžíci, zbytek vypijeme.)
- Příprava růžové polevy: 100g moučkového cukru prosijeme do mísy. Přidáme 1 lžíci šťávy z červené řepy, 2 lžíce citronové šťávy a 1/2 lžičky vanilkového extraktu. Vše vyšleháme metličkou do hladké polevy.
- Polevou zdobíme různé dezerty a krémy.