Karbanátek
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kmín drcený |
2 špetka |
Majoránka |
1 polévková lžíce |
Maso mleté - mix |
600 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Olej rostlinný |
150 ml |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
Žemle tuková |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek utřeme se solí.
- Do mísy vsypeme na kostičky nakrájenou housku a zalijeme mlékem. Necháme mléko vsáknout. Poté přidáme maso, vejce, cibuli, česnek, kmín, pepř, majoránku a dobře promícháme do kompaktní hmoty.
- Z hmoty tvoříme karbanátky a na rozpáleném oleji na mírném plameni smažíme z obou stran dozlatova.