Dušené kuře v zelených paprikách se sýrem
Ingredience
Cibule |
100 g |
Kuře |
1200 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Paprika zelená |
400 g |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
250 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
40 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpálíme ji a osmažíme na ní plátky cibule.
- Vložíme očištěné čtvrtky kuřete, osolíme a zalijeme vařící vodou. Dusíme do poloměkka a přidáme nakrájené papriky, rajčata a sůl.
- Před dokončením přidáme rajčatový protlak, prohřejeme a nakonec zjemníme pokrm kouskem másla.
- Na talíři porci kuřete polijeme šťávou se zeleninou a posypeme sýrem.