Dušené kuře v zelených paprikách se sýrem

Ingredience


Cibule 100 g
Kuře 1200 g
Máslo čerstvé 40 g
Paprika zelená 400 g
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Rajčata 250 g
Slanina vepřová 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 40 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpálíme ji a osmažíme na ní plátky cibule.
  2. Vložíme očištěné čtvrtky kuřete, osolíme a zalijeme vařící vodou. Dusíme do poloměkka a přidáme nakrájené papriky, rajčata a sůl.
  3. Před dokončením přidáme rajčatový protlak, prohřejeme a nakonec zjemníme pokrm kouskem másla.
  4. Na talíři porci kuřete polijeme šťávou se zeleninou a posypeme sýrem.