Frittata
Ingredience
Brambory |
200 g |
Klobása Dunajská |
1 ks |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
140 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
250 ml |
Zeleninová směs francouzská - mražená |
80 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Papriku očistíme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, klobásu nakrájíme na kolečka, papriku na proužky.
- Vejce rozšleháme se solí a pepřem.
- Zeleninu uvaříme doměkka a scedíme. Klobásu a papriku usmažíme na lžíci oleje. Plátky brambor zvlášť usmažíme z obou stran na másle a zbylém oleji. Na usmažené brambory nalijeme vejce, přidáme usmaženou klobásu a papriku a okapanou zeleninu. Pánev přikryjeme a pokrm asi 5 minut smažíme. Poté odstavíme a zasypeme sýrem.