Frittata

Ingredience


Brambory 200 g
Klobása Dunajská 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika červená 0.5 ks
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 140 g
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 250 ml
Zeleninová směs francouzská - mražená 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Papriku očistíme, brambory oloupeme a nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, klobásu nakrájíme na kolečka, papriku na proužky.
  2. Vejce rozšleháme se solí a pepřem.
  3. Zeleninu uvaříme doměkka a scedíme. Klobásu a papriku usmažíme na lžíci oleje. Plátky brambor zvlášť usmažíme z obou stran na másle a zbylém oleji. Na usmažené brambory nalijeme vejce, přidáme usmaženou klobásu a papriku a okapanou zeleninu. Pánev přikryjeme a pokrm asi 5 minut smažíme. Poté odstavíme a zasypeme sýrem.