Třešňovo-mandlové koláčky
Ingredience
Cukr moučka |
100 g |
Cukr třtinový |
75 g |
Listové těsto |
375 g |
Mandle mleté |
75 g |
Mandle plátky |
25 g |
marmeláda třešňová |
12 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
75 g |
Tresť mandlová |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Těsto vyválíme a nakrájíme na dvanáct koleček o průměru asi 9 cm. Na tato kolečka dáme po lžičce marmelády. Mělo by nám ještě zbýt těsto.
- Smícháme mouku, máslo, mleté mandle, třtinový cukr, vejce a mandlový extrakt. Umícháme dohladka. Poté směs rozdělíme na připravená kolečka. Potom ještě posypeme plátky mandlí.
- Zbylé těsto vyválíme a přimáčkneme ho na koláčku shora. Okraje pořádně slepíme (třeba tak, že je potřeme vodou.)
- Pečeme 15 minut na 180 °C.
- Po vychlazení podáváme.