Třešňovo-mandlové koláčky

Ingredience


Cukr moučka 100 g
Cukr třtinový 75 g
Listové těsto 375 g
Mandle mleté 75 g
Mandle plátky 25 g
marmeláda třešňová 12 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 75 g
Tresť mandlová 1 kávová lžička
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těsto vyválíme a nakrájíme na dvanáct koleček o průměru asi 9 cm. Na tato kolečka dáme po lžičce marmelády. Mělo by nám ještě zbýt těsto.
  2. Smícháme mouku, máslo, mleté mandle, třtinový cukr, vejce a mandlový extrakt. Umícháme dohladka. Poté směs rozdělíme na připravená kolečka. Potom ještě posypeme plátky mandlí.
  3. Zbylé těsto vyválíme a přimáčkneme ho na koláčku shora. Okraje pořádně slepíme (třeba tak, že je potřeme vodou.)
  4. Pečeme 15 minut na 180 °C.
  5. Po vychlazení podáváme.