Malinové cupcakes
Ingredience
Cukr krupice |
200 g |
Kypřící prášek do pečiva |
0.5 kávová lžička |
Maliny |
120 g |
Máslo čerstvé |
270 g |
Mléko - podmáslí |
4 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
240 g |
Soda jedlá |
0.5 kávová lžička |
Sůl mořská |
1 špetka |
Vejce slepičí |
4 ks |
Cukr moučkový |
70 g |
Maliny |
30 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
20 ml |
Sýr Lučina - termizovaný |
125 g |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 24 porcí
- Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Omyjeme 150g malin, rozmačkáme je a prolisujeme přes jemné síto. Z prolisovaných malin odložíme 30g na polevu, zbytek použijeme do těsta.
- Těsto: do mísy prosijeme 240g hladké mouky s kypřícím práškem, 1 špetkou soli, jedlou sodou a přimícháme prolisované maliny. Vše prošleháme ručním el. šlehačem.
- Do druhé mísy dáme 4 čerstvá vejce, 200g cukru, 270g másla, 4 lžíce podmáslí. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí. Postupně tuto směs zašleháme do těsta s malinami. Šleháme přibližně 1-2 minuty, až se všechny suroviny spojí.
- Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané. Těstem naplníme košíčky do 2/3.
- Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout.
- Připravíme si sýrovou polevu: v misce si dobře vymícháme 125g Lučiny s 20ml smetany, 30g propasírovaných malin a 70g moučkového cukru. Pak vše vyšleháme do hladké polevy.
- Vychladlé upečené košíčky potřeme sýrovou polevou. Do středu každého košíčku s polevou zapíchneme ozdobně mandli v čokoládě.
- Košíčky poklademe na mísu a servírujeme.