Malinové cupcakes

Ingredience


Cukr krupice 200 g
Kypřící prášek do pečiva 0.5 kávová lžička
Maliny 120 g
Máslo čerstvé 270 g
Mléko - podmáslí 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 240 g
Soda jedlá 0.5 kávová lžička
Sůl mořská 1 špetka
Vejce slepičí 4 ks
Cukr moučkový 70 g
Maliny 30 g
Smetana 33% (šlehačka) 20 ml
Sýr Lučina - termizovaný 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180°C a připravíme si formu na 24ks mufin, do kterých vložíme papírové košíčky. Omyjeme 150g malin, rozmačkáme je a prolisujeme přes jemné síto. Z prolisovaných malin odložíme 30g na polevu, zbytek použijeme do těsta.
  2. Těsto: do mísy prosijeme 240g hladké mouky s kypřícím práškem, 1 špetkou soli, jedlou sodou a přimícháme prolisované maliny. Vše prošleháme ručním el. šlehačem.
  3. Do druhé mísy dáme 4 čerstvá vejce, 200g cukru, 270g másla, 4 lžíce podmáslí. Směs šleháme ručním elektrickým šlehačem do doby, až se všechny suroviny spojí. Postupně tuto směs zašleháme do těsta s malinami. Šleháme přibližně 1-2 minuty, až se všechny suroviny spojí.
  4. Vyšlehané těsto by mělo být hladké a nadýchané. Těstem naplníme košíčky do 2/3.
  5. Formu s naplněnými košíčky vložíme do středu předehřáté trouby, pečeme je přibližně 20 minut dozlatova. Dobře upečené těsto je na dotek pružné. Upečené košíčky necháme vychladnout.
  6. Připravíme si sýrovou polevu: v misce si dobře vymícháme 125g Lučiny s 20ml smetany, 30g propasírovaných malin a 70g moučkového cukru. Pak vše vyšleháme do hladké polevy.
  7. Vychladlé upečené košíčky potřeme sýrovou polevou. Do středu každého košíčku s polevou zapíchneme ozdobně mandli v čokoládě.
  8. Košíčky poklademe na mísu a servírujeme.