Závin

Závin - obrázek

Ingredience


Máslo čerstvé 250 g
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Pivo světlé 12% 4,5% obj. 200 ml
Cukr krupice 3 polévková lžíce
Hrozinky 50 g
Jablka 500 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C. Jablka oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  2. Mouku prosejeme do mísy, zapracujeme změklé máslo a pivo. Vypracujeme hladké těsto.
  3. Z těsta vyválíme dvě placky, poklademe nakrájenými jablky, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami. Těsto zabalíme, vložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.