Závin
Ingredience
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Pivo světlé 12% 4,5% obj. |
200 ml |
Cukr krupice |
3 polévková lžíce |
Hrozinky |
50 g |
Jablka |
500 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C. Jablka oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- Mouku prosejeme do mísy, zapracujeme změklé máslo a pivo. Vypracujeme hladké těsto.
- Z těsta vyválíme dvě placky, poklademe nakrájenými jablky, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami. Těsto zabalíme, vložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.