Roastbeef

Ingredience


Hořčice Dijonská 100 g
Hovězí maso přední 400 g
Olej slunečnicový 100 ml
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sádlo škvařené 80 g
Sůl 1 kávová lžička
Worchester čistě přírodní 0.5 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smícháme hořčici s olejem a worchesterskou omáčkou. Do směsi vložíme roštěnec a ze všech stran směsí obalíme. Necháme v chladničce přes noc marinovat.
  2. Druhý den maso otřeme z marinády, osušíme, osolíme a opepříme.
  3. Maso ze všech stran smažíme na rozpáleném sádle. Poté maso vložíme do pekáče, přelijeme výpekem ze smažení a v troubě předehřátí na 130 °C pečeme zhruba 30 minut.
  4. Upečené maso necháme několik minut „vydechnout“, poté krájíme na tenké plátky a podáváme.