Roastbeef
Ingredience
Hořčice Dijonská |
100 g |
Hovězí maso přední |
400 g |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sádlo škvařené |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Worchester čistě přírodní |
0.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 3 porce
- Smícháme hořčici s olejem a worchesterskou omáčkou. Do směsi vložíme roštěnec a ze všech stran směsí obalíme. Necháme v chladničce přes noc marinovat.
- Druhý den maso otřeme z marinády, osušíme, osolíme a opepříme.
- Maso ze všech stran smažíme na rozpáleném sádle. Poté maso vložíme do pekáče, přelijeme výpekem ze smažení a v troubě předehřátí na 130 °C pečeme zhruba 30 minut.
- Upečené maso necháme několik minut „vydechnout“, poté krájíme na tenké plátky a podáváme.