Knedlík v ubrousku kypřený sněhem
Ingredience
Máslo čerstvé |
120 g |
Mléko polotučné |
0.5 l |
Mouka pšeničná hrubá |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný bílek slepičí |
4 ks |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
Žemle tuková |
160 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Změklé máslo utřeme se solí a se žloutky. Spojíme s moukou, přilijeme vlažné mléko a vyypracujeme hladké těsto.
- Žemli nakrájíme na kostky, osmažíme a teplou ji zamícháme do těsta. Necháme asi 15 minut nabobtnat a přidáme sníh z bílků.
- Z těsta vytvarujeme knedlík, zabalíme do plátěného ubrousku a uvaříme.
- Podáváme k jemným masům.