Knedlík v ubrousku kypřený sněhem

Ingredience


Máslo čerstvé 120 g
Mléko polotučné 0.5 l
Mouka pšeničná hrubá 500 g
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný bílek slepičí 4 ks
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
Žemle tuková 160 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Změklé máslo utřeme se solí a se žloutky. Spojíme s moukou, přilijeme vlažné mléko a vyypracujeme hladké těsto.
  2. Žemli nakrájíme na kostky, osmažíme a teplou ji zamícháme do těsta. Necháme asi 15 minut nabobtnat a přidáme sníh z bílků.
  3. Z těsta vytvarujeme knedlík, zabalíme do plátěného ubrousku a uvaříme.
  4. Podáváme k jemným masům.