Pomalu pečený rýžový pudink

Ingredience


Cukr třtinový 85 g
Máslo čerstvé 25 g
Mléko plnotučné 450 ml
Muškátový oříšek 7 g
rýže zlatozrnná 100 g
Šlehačka Pařížská 220 g
Smetana 33% (šlehačka) 280 g
Vanilkový lusk 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mléko, smetanu i šlehačku smícháme a přidáme i rozkrojený vanilkový lusk. Přivedeme k varu, přidáme rýži a cukr a dobře promícháme. Vaříme 15 minut a poté vyjmeme vanilkový lusk a odstavíme.
  2. Pekáček vymažeme máslem a přeneseme do něj rýži. Posypeme muškátovým oříškem, nahoru dáme zbytek másla a pečeme 60 minut na 160 °C.