Pomalu pečený rýžový pudink
Ingredience
Cukr třtinový |
85 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Mléko plnotučné |
450 ml |
Muškátový oříšek |
7 g |
rýže zlatozrnná |
100 g |
Šlehačka Pařížská |
220 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
280 g |
Vanilkový lusk |
1 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 75 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mléko, smetanu i šlehačku smícháme a přidáme i rozkrojený vanilkový lusk. Přivedeme k varu, přidáme rýži a cukr a dobře promícháme. Vaříme 15 minut a poté vyjmeme vanilkový lusk a odstavíme.
- Pekáček vymažeme máslem a přeneseme do něj rýži. Posypeme muškátovým oříškem, nahoru dáme zbytek másla a pečeme 60 minut na 160 °C.