Kachní játra a pineau pâté

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chléb toastový 1 ks
Játra kachní 500 g
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pineau des Charentes červené 5 polévková lžíce
Slanina anglická 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Tymián sušený 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra očistíme.
  2. Na 25 g másla opečeme slaninu dokřupava. Přidáme utřený česnek, játra a tymián a 5 minut opékáme. Játra by měla být hnědá zvenku, ale růžová uvnitř.
  3. Zalijeme sherry, osolíme, opepříme. Po chvíli odstavíme.
  4. Až směs trochu vychladne, rozmixujeme ji dohladka.
  5. Toastové chleby opečeme na zbylém másle a podáváme je s připraveným paté.