Kachní játra a pineau pâté
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chléb toastový |
1 ks |
Játra kachní |
500 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pineau des Charentes červené |
5 polévková lžíce |
Slanina anglická |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Játra očistíme.
- Na 25 g másla opečeme slaninu dokřupava. Přidáme utřený česnek, játra a tymián a 5 minut opékáme. Játra by měla být hnědá zvenku, ale růžová uvnitř.
- Zalijeme sherry, osolíme, opepříme. Po chvíli odstavíme.
- Až směs trochu vychladne, rozmixujeme ji dohladka.
- Toastové chleby opečeme na zbylém másle a podáváme je s připraveným paté.