Crème brûlée z bílé čokolády
Ingredience
Čokoláda bílá |
100 g |
Cukr třtinový |
6 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
560 ml |
Vanilkový lusk |
1 ks |
žloutek |
6 ks |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Smetanu, nalámanou čokoládu a vanilkový lusk (který jsme rozpůlili, vyškrábli z něj semínka) i semínka z něj povaříme 10 minut. Poté vyjmeme lusk.
- Žloutky vyšleháme se dvěma lžícemi třtinového cukru. Všechny vmícháme postupně do smetanové směsi. Nalijeme to do čtyř formiček na créme bruleé. Formičky naskládáme do hlubokého pekáčku, zalijeme trochou vody a pečeme 20 minut na 160 °C.
- Před podáváním posypeme zbylým cukrem a zapečeme shora dokud cukr nezkaramelizuje.