Crème brûlée z bílé čokolády

Ingredience


Čokoláda bílá 100 g
Cukr třtinový 6 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 560 ml
Vanilkový lusk 1 ks
žloutek 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smetanu, nalámanou čokoládu a vanilkový lusk (který jsme rozpůlili, vyškrábli z něj semínka) i semínka z něj povaříme 10 minut. Poté vyjmeme lusk.
  2. Žloutky vyšleháme se dvěma lžícemi třtinového cukru. Všechny vmícháme postupně do smetanové směsi. Nalijeme to do čtyř formiček na créme bruleé. Formičky naskládáme do hlubokého pekáčku, zalijeme trochou vody a pečeme 20 minut na 160 °C.
  3. Před podáváním posypeme zbylým cukrem a zapečeme shora dokud cukr nezkaramelizuje.