Bacochy
Ingredience
Cukr krupice |
100 g |
Droždí |
21 g |
Mléko polotučné |
250 ml |
Mouka polohrubá |
500 g |
Olej rostlinný |
130 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Cukr moučkový |
3 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hrubá |
4 polévková lžíce |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 ks |
Hrozinky |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pomerančová kůra |
0.5 polévková lžíce |
Rum |
30 ml |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh tučný |
250 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Ztužovač šlehačky |
1 ks |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.
- Do pekárny postupně dáváme všechny suroviny na těsto a nastavíme program „těsto“.
- V mezičase připravíme náplň a drobenku.
- Na náplň si na několik hodin namočíme rozinky do rumu.
- Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutkem. Přimícháme strouhanou pomerančovou kůru, sůl, okapané rozinky, dobře promícháme. Na závěr všleháme ztužovač šlehačky.
- Na drobenku v míse promícháme suché suroviny, a prsty zpracujeme s máslem do drobivé směsi, kterou necháme v lednici vychladit.
- Vykynuté těsto rozdělíme na osm dílů, rozválíme do čtverců, které plníme tvarohovou nádivkou a rohy těsta spojíme, aby vznikly šátečky. Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a asi 15 minut pečeme v předehřáté troubě.