Bacochy

Ingredience


Cukr krupice 100 g
Droždí 21 g
Mléko polotučné 250 ml
Mouka polohrubá 500 g
Olej rostlinný 130 ml
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Cukr moučkový 3 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hrubá 4 polévková lžíce
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 ks
Hrozinky 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Pomerančová kůra 0.5 polévková lžíce
Rum 30 ml
Sůl 1 špetka
Tvaroh tučný 250 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Ztužovač šlehačky 1 ks
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.
  2. Do pekárny postupně dáváme všechny suroviny na těsto a nastavíme program „těsto“.
  3. V mezičase připravíme náplň a drobenku.
  4. Na náplň si na několik hodin namočíme rozinky do rumu.
  5. Změklé máslo utřeme s cukrem a žloutkem. Přimícháme strouhanou pomerančovou kůru, sůl, okapané rozinky, dobře promícháme. Na závěr všleháme ztužovač šlehačky.
  6. Na drobenku v míse promícháme suché suroviny, a prsty zpracujeme s máslem do drobivé směsi, kterou necháme v lednici vychladit.
  7. Vykynuté těsto rozdělíme na osm dílů, rozválíme do čtverců, které plníme tvarohovou nádivkou a rohy těsta spojíme, aby vznikly šátečky. Šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a asi 15 minut pečeme v předehřáté troubě.