Lámanka
Ingredience
Cukr krupice |
230 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Máslo čerstvé |
250 g |
Ovesné vločky |
500 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.
- Vločky s cukrem a vanilkovým cukrem promícháme v míse, přilijeme vlažné rozpuštěné máslo a rozšlehaná vejce. Vypracujeme kompaktní těsto, které necháme chvíli odpočinout.
- Těsto rozetřeme na plech a v předehřáté troubě pečeme dozlatova.
- Upečenou lámanku opatrně i s papírem vyklopíme na stůl. Ze zchladlého těsta stáhneme papír a zcela vychladlé těsto rozlámeme na menší kousky.