Francouzský toast se šunkou, sýrem a cherry rajčátky

Ingredience


Bageta 1 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Rajčata Cherry 250 g
Řeřicha 3 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 1 polévková lžíce
Šunka dušená 250 g
Sýr Gruyére 140 g
Vejce slepičí 5 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vyšleháme vejce, mléko, strouhaný sýr a nasekanou šalvěj.
  2. Máslo necháme rozpustit v pánvi.
  3. Plátky bagety namáčíme do vaječné směsi a smažíme je na másle – 3-5 minut z každé strany na středním plameni.
  4. Na plech rozložíme cherry rajčátka, zastříkneme je olivovým olejem a pečeme pod grilem doměkka.
  5. Na velký tác rozložíme opečenou bagetku, grilovaná rajčátka, na plátky nakrájenou šunku a posypeme to vše řeřichou.