Francouzský toast se šunkou, sýrem a cherry rajčátky
Ingredience
Bageta |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
4 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
250 g |
Řeřicha |
3 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
1 polévková lžíce |
Šunka dušená |
250 g |
Sýr Gruyére |
140 g |
Vejce slepičí |
5 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vyšleháme vejce, mléko, strouhaný sýr a nasekanou šalvěj.
- Máslo necháme rozpustit v pánvi.
- Plátky bagety namáčíme do vaječné směsi a smažíme je na másle – 3-5 minut z každé strany na středním plameni.
- Na plech rozložíme cherry rajčátka, zastříkneme je olivovým olejem a pečeme pod grilem doměkka.
- Na velký tác rozložíme opečenou bagetku, grilovaná rajčátka, na plátky nakrájenou šunku a posypeme to vše řeřichou.