Cassoulet s klobáskou

Ingredience


Anglická slanina 140 g
Bylinky čerstvé - svazek 1 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 6 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 2 kávová lžička
Fazole černé 600 g
Hřebíček 1 ks
Husí sádlo 25 g
klobása česneková 300 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová kůže 140 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou kůži nakrájíme na kostičky. Nejlépe toho dosáhnete tak, že si připravíte velmi ostrý nůž a kůži zarolujete jako štrúdl. Pak ho nakrájíme na tenké plátky a ty pak na kostičky velké 1 cm.
  2. Fazole jsme si namočili den předem. Nyní je slijeme, přidáme k nim vepřovou kůži a slaninu a zalijeme vodou tak, aby bylo vše potopené. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté slijeme.
  3. Jeden řapík celeru nakrájíme na kostičky spolu s cibulí a mrkví. Česnekové stroužky oloupeme, ale necháme je v celku. Každé rajče nakrájíme na osm skrojků.
  4. Na husím sádle opékáme celer, cibuli, mrkev a česnek asi 5 minut. Přidáme rajčata a bouquet garni a pomalu necháme zkaramelizovat. Trvá to asi pět minut.
  5. Poté přidáem klobásy, fazole, vepřovou kůži a slaninu a zalijeme 1,2 l vody. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a citronovou šťávu.
  6. Poté vše dáme do trouby vyhřáté na 120 °C. Pečeme 2 hodiny – každou hodinu promícháme.