Smažené tvarohové koláčky
Ingredience
Cukr krupice |
75 g |
Cukr skořicový |
2 polévková lžíce |
Cukr vanilka |
1 polévková lžíce |
Hrozinky |
50 g |
Máslo přepuštěné |
100 g |
Pšeničná krupice |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh tučný |
500 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse utřeme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Vmícháme tvaroh, sůl, krupici a rozinky. Směs necháme asi 20 minut odpočinout.
- Potom do směsi opatrně vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
- V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo. Lžičkou z připraveného těsta nabíráme malé koláčky, které po obou stranách zvolna smažíme dozlatova.
- Koláčky po usmažení posypeme skořicovým cukrem.