Smažené tvarohové koláčky

Ingredience


Cukr krupice 75 g
Cukr skořicový 2 polévková lžíce
Cukr vanilka 1 polévková lžíce
Hrozinky 50 g
Máslo přepuštěné 100 g
Pšeničná krupice 150 g
Sůl 1 špetka
Tvaroh tučný 500 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse utřeme žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Vmícháme tvaroh, sůl, krupici a rozinky. Směs necháme asi 20 minut odpočinout.
  2. Potom do směsi opatrně vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  3. V pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo. Lžičkou z připraveného těsta nabíráme malé koláčky, které po obou stranách zvolna smažíme dozlatova.
  4. Koláčky po usmažení posypeme skořicovým cukrem.