Studená rajčatová polévka s jogurtem

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Jogurt bílý 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčatová šťáva 50 ml
Smetana 12% (konzumní) 125 g
Sůl 1 špetka
Tabasco 0.5 kávová lžička
Víno červené 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Všechny použité suroviny by měly být dobře vychlazené.
  2. Rajčatovou šťávu smícháme s prolisovaným česnekem, smetanou, jogurtem, citronovou šťávou, vínem a tabascem. Ochutíme solí, pepřem a při podávání ozdobíme každou porci lístkem bazalky.
  3. Polévku podáváme studenou.