Studená rajčatová polévka s jogurtem
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčatová šťáva |
50 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
125 g |
Sůl |
1 špetka |
Tabasco |
0.5 kávová lžička |
Víno červené |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Všechny použité suroviny by měly být dobře vychlazené.
- Rajčatovou šťávu smícháme s prolisovaným česnekem, smetanou, jogurtem, citronovou šťávou, vínem a tabascem. Ochutíme solí, pepřem a při podávání ozdobíme každou porci lístkem bazalky.
- Polévku podáváme studenou.