Malinovo-pistáciové profiteroles

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Čokoláda bílá 150 g
Cukr moučka 3 polévková lžíce
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Maliny 200 g
Máslo čerstvé 50 g
Mléko polotučné 4 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Pistácie 50 g
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Voda pitná 4 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejprve si připravíme těsto. Mouku prosyjeme do hrnce. Přidáme máslo, mléko, vodu, třtinový cukr a sůl a zahříváme na mírném plameni a mícháme tak dlouho, dokud se máslo nerozpustí. Až začne směs bublat, odstavíme ji z ohně a mícháme tak dlouho, dokud se těsto lepí na okraje hrnce.
  2. Znovu dáme na minutu na oheň. Poté na tři minuty odstavíme. Jedno po druhém vmícháme vejce. Těsto je hladké a lesklé.
  3. Na plech vyložený pečícím papírem vytvarujeme 24 kuliček z těsta. Pečeme 20-25 minut na 180 °C.
  4. Profiteroles vyjmeme z trouby, v každé z nich zespodu prorazíme díru (pracujeme co nejrychleji) a poté pečeme ještě 5 minut. Necháme vychladnout na mřížce.
  5. Maliny, cukr moučka, citronovou šťávu rozmixujeme dohladka. Přeceďte směs přes síto do mísy.
  6. Smetanu vyšleháme dotuha, poté vmícháme 4 lžíce malinové omáčky. Tuto náplň dáme do zdobícího sáčku a zaplníme jí díry v profiteroles.
  7. Čokoládu rozpustíme a přelijeme jí profiteroles, poté posypeme pistáciemi nakrájenými nahrubo.
  8. Podáváme přelité se zbylou malinovou omáčkou.