Provensálský omeletový dort

Ingredience


Bazalka 2 polévková lžíce
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cibulka jarní 3 ks
Cuketa 2 ks
Kapie sterilovaná 4 polévková lžíce
Mléko polotučné 5 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Šalvěj čerstvá 4 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Parmezán 4 polévková lžíce
Sýr Philadelphia 300 g
Vejce slepičí 10 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vejce vyšleháme ve dvou mísách se solí (5 vajec do jedné mísy).
  2. Na oleji opečeme cuketu nakrájenou na kostičky a jarní cibulku nakrájenou najemno. Opékáme doměkka – asi 10 minut. To vše dáme po vychlazení do jedné mísy s vejci.
  3. Do druhé mísy s vejci vmícháme kapii, utřený česnek a nasekanou chilli papričku.
  4. Použijeme pánev o průměru 20-23 cm a vlijeme do ní vejce s cuketou. Jen asi jednu třetinu směsi. Opečenou omeletu dáme stranou. Stejným způsobem připravíme další dvě omelety. To samé uděláme i s vejci s kapií. Máme tak šest omelet.
  5. Nyní si připravíme náplň sýr philadelphia (popřípadě lučina) smícháme s mlékem a nasekanými bylinkami.
  6. Připravíme si dortovou formu o stejném průměru, jako jsme měli pánev a na spodek dáme pečící papír. Vybereme nejhezčí omeletu s kapií a tou hezčí stranou ji dáme na dno dortové formy. Rozetřeme na ni trochu náplně a dáme cuketovou omeletu. Znovu náplň a kapiová omeleta – tak postupujeme do spotřebování surovin. Končíme omeletou. Necháme 24 hodin v lednici.
  7. Poté omelety vyklopíme tak, aby ta nejkrásnější kapiová omeleta byla nahoře. Posypeme ji parmazánem a podáváme nakrájenou jako dort.