Provensálský omeletový dort
Ingredience
Bazalka |
2 polévková lžíce |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
3 ks |
Cuketa |
2 ks |
Kapie sterilovaná |
4 polévková lžíce |
Mléko polotučné |
5 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Šalvěj čerstvá |
4 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
4 polévková lžíce |
Sýr Philadelphia |
300 g |
Vejce slepičí |
10 ks |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vejce vyšleháme ve dvou mísách se solí (5 vajec do jedné mísy).
- Na oleji opečeme cuketu nakrájenou na kostičky a jarní cibulku nakrájenou najemno. Opékáme doměkka – asi 10 minut. To vše dáme po vychlazení do jedné mísy s vejci.
- Do druhé mísy s vejci vmícháme kapii, utřený česnek a nasekanou chilli papričku.
- Použijeme pánev o průměru 20-23 cm a vlijeme do ní vejce s cuketou. Jen asi jednu třetinu směsi. Opečenou omeletu dáme stranou. Stejným způsobem připravíme další dvě omelety. To samé uděláme i s vejci s kapií. Máme tak šest omelet.
- Nyní si připravíme náplň sýr philadelphia (popřípadě lučina) smícháme s mlékem a nasekanými bylinkami.
- Připravíme si dortovou formu o stejném průměru, jako jsme měli pánev a na spodek dáme pečící papír. Vybereme nejhezčí omeletu s kapií a tou hezčí stranou ji dáme na dno dortové formy. Rozetřeme na ni trochu náplně a dáme cuketovou omeletu. Znovu náplň a kapiová omeleta – tak postupujeme do spotřebování surovin. Končíme omeletou. Necháme 24 hodin v lednici.
- Poté omelety vyklopíme tak, aby ta nejkrásnější kapiová omeleta byla nahoře. Posypeme ji parmazánem a podáváme nakrájenou jako dort.