Jogurtový krém se smetanou

Ingredience


Citrony 1 ks
Cukr krupice 120 g
Jogurt bílý 150 g
Smetana 33% (šlehačka) 150 g
Víno bílé 125 ml
Želatina bílá plátky 4 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V hrnci necháme zkaramelizovat cukr dozlatova. Karamel zalijeme bílým vínem, krátce povaříme a smícháme s citronovou šťávou a kůrou.
  2. Plátky želatiny předem namočené v troše studené vody vymačkáme a rozpustíme v horké karamelové směsi. Necháme vychladnout.
  3. Vychladlou směs smícháme s jogurtem a uložíme do chladu.
  4. Když začne krém houstnout, vmícháme do něj dotuha ušlehanou smetanu.
  5. Krém vlijeme do vhodné formy vypláchnuté studenou vodou a necháme v chladničce ztuhnout.
  6. Před podáváním ponoříme formu do horké vody a krém snadno vyklopíme.