Jogurtový krém se smetanou
Ingredience
Citrony |
1 ks |
Cukr krupice |
120 g |
Jogurt bílý |
150 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
150 g |
Víno bílé |
125 ml |
Želatina bílá plátky |
4 plátek |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci necháme zkaramelizovat cukr dozlatova. Karamel zalijeme bílým vínem, krátce povaříme a smícháme s citronovou šťávou a kůrou.
- Plátky želatiny předem namočené v troše studené vody vymačkáme a rozpustíme v horké karamelové směsi. Necháme vychladnout.
- Vychladlou směs smícháme s jogurtem a uložíme do chladu.
- Když začne krém houstnout, vmícháme do něj dotuha ušlehanou smetanu.
- Krém vlijeme do vhodné formy vypláchnuté studenou vodou a necháme v chladničce ztuhnout.
- Před podáváním ponoříme formu do horké vody a krém snadno vyklopíme.