Zelenina s balsamikem
Ingredience
Balsamico ocet |
5 polévková lžíce |
Cuketa |
150 g |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Mrkev kořen |
150 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pórek |
150 g |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zeleninu očistíme a omyjeme. Mrkev nakrájíme na nudličky, cukety na plátky a pórek na silnější kolečka.
- V hrnci přivedeme k varu vodu s octem, cukrem a solí. Přidáme připravenou mrkev a povaříme několik minut. Potom přidáme cukety s pórkem a vše povaříme na skus.
- Vařenou zeleninu necháme ve vývaru vychladnout.
- Vychladlou zeleninu vyjmeme, upravíme na talíře, pokapeme olivovým olejem a posypeme nasekanou petrželkou.