Telecí mozeček zapečný s nudlemi a žampiony

Ingredience


Cibule 80 g
Máslo čerstvé 120 g
Nudle vaječné 80 g
Pepř bílý 3 špetka
Petržel - nať 1 ks
Smetana 16% (pochoutková) 1 dl
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 80 g
Sýr Eidam cihla 40% 100 g
Telecí mozek 150 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na polovině másla.
  2. Nakrájíme si na plátky žampiony, přisypeme k cibuli a krátce osmahneme.
  3. Telecí mozeček odblaníme a nakrájíme najemno, přidáme ke směsi, ochutíme bílým pepřem a krátce podusíme.
  4. Nudle uvaříme ve slané vodě, scedíme a propláchneme. Pak je vmícháme k mozečku. Vymastíme zapékací mísu máslem, vložíme připravenou směs, přelijeme rozšlehanými žloutky se smetanou a nasekanou petrželkou.
  5. Posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct v předehřáté troubě.