Telecí mozeček zapečný s nudlemi a žampiony
Ingredience
Cibule |
80 g |
Máslo čerstvé |
120 g |
Nudle vaječné |
80 g |
Pepř bílý |
3 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Smetana 16% (pochoutková) |
1 dl |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
80 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
100 g |
Telecí mozek |
150 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 45 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na polovině másla.
- Nakrájíme si na plátky žampiony, přisypeme k cibuli a krátce osmahneme.
- Telecí mozeček odblaníme a nakrájíme najemno, přidáme ke směsi, ochutíme bílým pepřem a krátce podusíme.
- Nudle uvaříme ve slané vodě, scedíme a propláchneme. Pak je vmícháme k mozečku. Vymastíme zapékací mísu máslem, vložíme připravenou směs, přelijeme rozšlehanými žloutky se smetanou a nasekanou petrželkou.
- Posypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct v předehřáté troubě.