Pomerančová vepřová plec s olivami

Ingredience


Bobkový list 3 ks
Brambory 800 g
Česnek 5 stroužek
Cibule 1 ks
Olivy černé 70 g
Pomeranče 1 ks
Rajčata sušená 85 g
Šalotka 400 g
Tymián čerstvý 2 kávová lžička
Vepřová plec 1 kg
Víno červené 400 ml
Vývar drůbeží 350 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na lžíci oleje ze sušených rajčat opečeme vepřové maso ze všech stran. Podle potřeby přilejeme olej. Dáme stranou.
  2. Přidáme další lžíci oleje a opečeme šalotky, cibuli nakrájené na jemno, přidáme bobkový list, tymián. Po pěti minutách přidáme utřený česnek a sušená rajčata. Po minutě přidáme i vepřové maso.
  3. Slijeme víno s pomerančovou šťávou, kůru přihodíme k masu do hrnce. Poté nalijeme i víno a necháme 5 minut povařit.
  4. Poté přidáme i vývar, rajčata, brambory a olivy. Přivedeme k varu. Snížíme teplotu a dusíme 2,5 hodiny doměkka.