Pomerančová vepřová plec s olivami
Ingredience
Bobkový list |
3 ks |
Brambory |
800 g |
Česnek |
5 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Olivy černé |
70 g |
Pomeranče |
1 ks |
Rajčata sušená |
85 g |
Šalotka |
400 g |
Tymián čerstvý |
2 kávová lžička |
Vepřová plec |
1 kg |
Víno červené |
400 ml |
Vývar drůbeží |
350 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 160 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na lžíci oleje ze sušených rajčat opečeme vepřové maso ze všech stran. Podle potřeby přilejeme olej. Dáme stranou.
- Přidáme další lžíci oleje a opečeme šalotky, cibuli nakrájené na jemno, přidáme bobkový list, tymián. Po pěti minutách přidáme utřený česnek a sušená rajčata. Po minutě přidáme i vepřové maso.
- Slijeme víno s pomerančovou šťávou, kůru přihodíme k masu do hrnce. Poté nalijeme i víno a necháme 5 minut povařit.
- Poté přidáme i vývar, rajčata, brambory a olivy. Přivedeme k varu. Snížíme teplotu a dusíme 2,5 hodiny doměkka.