Kančí řízky na žampionech
Ingredience
Cibule |
200 g |
Kančí kýta |
1000 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Pepř černý mletý |
1 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
25 g |
Tuk |
120 g |
Voda pitná |
1 l |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Kančí kýtu očistíme, omyjeme a nakrájíme přes vlákno na řízky, které naklepeme a okraje jemně nařízneme.
- Na tuku osmažíme jemně nakrájenou cibuli do zlatavé barvy, vložíme osolené řízky a krátce je po obou stranách osmahneme. Zaprášíme prosátou moukou, znovu osmahneme, zalijeme vodou a přidáme mletý pepř. Za občasného promíchání zvolna dusíme doměkka.
- Žampiony očistíme, opláchneme, nakrájíme na kostičky a osmahneme je na slanině drobně nakrájené a částečně roztavené. Zastříkneme trochou procezené šťávy z masa, krátce podusíme a přidáme do šťávy k řízkům.
- Nakonec pokrm jen krátce podusíme.