Kaldoun
Ingredience
Cibule |
40 g |
Husí drůbky |
300 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Muškátový květ |
2 špetka |
Nudle domácí |
40 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Sádlo škvařené |
30 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1500 ml |
Zelenina kořenová |
100 g |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Drůbky omyjeme a vaříme v osolené vodě do změknutí. Pak je vyndáme, vykostíme a nadrobno nakrájíme.
- Zpěníme na másle najemno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji procezeným vývarem z drůbků a rozmícháme.
- Přidáme nakrájenou zeleninu a za občasného míchání vaříme do změknutí.
- Potom přidáme do polévky nakrájené maso, dochutíme solí, okořeníme muškátovým květem a přidáme nudle. Do uvařené polévky přisypeme nakrájenou pažitku.