Kaldoun

Ingredience


Cibule 40 g
Husí drůbky 300 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Muškátový květ 2 špetka
Nudle domácí 40 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Sádlo škvařené 30 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1500 ml
Zelenina kořenová 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Drůbky omyjeme a vaříme v osolené vodě do změknutí. Pak je vyndáme, vykostíme a nadrobno nakrájíme.
  2. Zpěníme na másle najemno nakrájenou cibuli, přisypeme mouku a za stálého míchání usmažíme světlou jíšku. Zalijeme ji procezeným vývarem z drůbků a rozmícháme.
  3. Přidáme nakrájenou zeleninu a za občasného míchání vaříme do změknutí.
  4. Potom přidáme do polévky nakrájené maso, dochutíme solí, okořeníme muškátovým květem a přidáme nudle. Do uvařené polévky přisypeme nakrájenou pažitku.