Slaný žemlový trhanec
Ingredience
Drůbeží šunka Piknik |
150 g |
Mléko polotučné |
0.375 l |
Rohlíky bílé |
4 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rohlíky nakrájíme na plátky, dáme do mísy a přelijeme vlažným mlékem. Po chvíli přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků smíchaný se žloutky. Vše jen zlehka promícháme.
- Trhanec pečeme na tuku na pánvi jako omelety, před pečením povrch trhance posypeme ještě nadrobno nakrájeným salámem.
- Po obrácení placku natrháme vidličkou na kousky.