Nastavované dušené houby
Ingredience
Houby čerstvé |
500 g |
Kmín drcený |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Pšeničná krupice |
4 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
3 ks |
Voda pitná |
500 ml |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V hrnci na lžíci másla opražíme krupici, po částech ji zalijeme vodou a uvaříme kaši.
- Očištěné, na kousky nakrájené houby podusíme s kmínem na zbylém másle. Podle chuti osolíme.
- Kaši potom promícháme s dušenými houbami, přidáme rozkvedlaná osolená vejce a na ohni mícháme do zhoustnutí. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.