Krémová křenová polévka

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 1 špetka
Hovězí vývar základní 750 ml
Křen 200 g
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Smetana 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Křen oloupeme a nastrouháme najemno.
  2. V hrnci připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku. Přidáme nastrouhaný křen a krátce podusíme. Postupně přiléváme vývar a za stálého míéchání vaříme 5-15 minut. Delším vařením křen ztrácí ostrost, pokud polévku povaříme jen 5 minut bude mít pikantnější chuť.
  3. Nakonec vmícháme smetanu a polévku našleháme tyčovým mixerem. POdle chuti osolíme, osladíme a dochutíme citronovou šťávou.
  4. Ihned podáváme.