Krémová křenová polévka
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
1 špetka |
Hovězí vývar základní |
750 ml |
Křen |
200 g |
Máslo čerstvé |
50 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Smetana |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Křen oloupeme a nastrouháme najemno.
- V hrnci připravíme z másla a hladké mouky světlou jíšku. Přidáme nastrouhaný křen a krátce podusíme. Postupně přiléváme vývar a za stálého míéchání vaříme 5-15 minut. Delším vařením křen ztrácí ostrost, pokud polévku povaříme jen 5 minut bude mít pikantnější chuť.
- Nakonec vmícháme smetanu a polévku našleháme tyčovým mixerem. POdle chuti osolíme, osladíme a dochutíme citronovou šťávou.
- Ihned podáváme.