Consommé z čerstvých rajčat
Ingredience
Bazalka |
2 ks |
Česnek |
0.5 stroužek |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Cukr krupice |
0.5 kávová lžička |
Pepř cayenský |
1 špetka |
Rajčata |
600 g |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 ks |
Vývar slepičí |
600 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omytá zralá rajčata zbavená stopek nakrájíme na čtvrtky a vsypeme do kastrolu. Potom je i se slupkou rozmělníme tyčovým mixerem.
- K rajčatům přilijeme slepičí vývar, přidáme 2 snítky čerstvé bazalky, 1 snítku čerstvého tymiánu a na plátky nakrájený česnek. Vše povaříme 5 minut, přecedíme přes jemný cedník, který můžeme vyložit čistou utěrkou, a jen necháme prokapávat - nepasírujeme. Vývar by měl být zcela čirý. Ochutíme solí, cayenským pepřem, cukrem a citronovou šťávou.