Consommé z čerstvých rajčat

Ingredience


Bazalka 2 ks
Česnek 0.5 stroužek
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Cukr krupice 0.5 kávová lžička
Pepř cayenský 1 špetka
Rajčata 600 g
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 ks
Vývar slepičí 600 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omytá zralá rajčata zbavená stopek nakrájíme na čtvrtky a vsypeme do kastrolu. Potom je i se slupkou rozmělníme tyčovým mixerem.
  2. K rajčatům přilijeme slepičí vývar, přidáme 2 snítky čerstvé bazalky, 1 snítku čerstvého tymiánu a na plátky nakrájený česnek. Vše povaříme 5 minut, přecedíme přes jemný cedník, který můžeme vyložit čistou utěrkou, a jen necháme prokapávat - nepasírujeme. Vývar by měl být zcela čirý. Ochutíme solí, cayenským pepřem, cukrem a citronovou šťávou.