Listový salát s houbami

Ingredience


Máslo čerstvé 10 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Salát hlávkový 1 ks
Šalotka 1 ks
Žampiony čerstvé 250 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné žampiony nakrájíme na malé kostičky.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a přisypeme jemně nasekanou šalotku. Necháme ji zesklovatět, přidáme žampiony, osolíme a opepříme. Mícháme asi 5 minut do odpaření tekutiny.
  3. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
  4. Houby namačkáme do hrnku a teplé či studené je vyklopíme na talíř vyložený omytými salátovými listy.