Listový salát s houbami
Ingredience
Máslo čerstvé |
10 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
1 ks |
Šalotka |
1 ks |
Žampiony čerstvé |
250 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné žampiony nakrájíme na malé kostičky.
- V pánvi rozehřejeme máslo s olejem a přisypeme jemně nasekanou šalotku. Necháme ji zesklovatět, přidáme žampiony, osolíme a opepříme. Mícháme asi 5 minut do odpaření tekutiny.
- Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
- Houby namačkáme do hrnku a teplé či studené je vyklopíme na talíř vyložený omytými salátovými listy.