Vepřový řízek s cibulovou oblohou
Ingredience
Cibule |
300 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mléko plnotučné |
50 ml |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová kýta |
600 g |
Víno bílé |
50 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové řízky z kýty z obou stran osmažíme v horkém oleji, přendáme do pekáče, osolíme a opepříme. Pekáč dáme do trouby, kterou předehřejeme na 220°C.
- V pánvi po smažení řízků rozehřejeme máslo a osmažíme na něm oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli. Osolíme ji, opepříme a postupně přiléváme víno a smetanu. Nakonec přilijeme ještě trochu mléka a omáčku povaříme do zhoustnutí.
- Řízky pokryjeme cibulovou omáčkou a zprudka zapečeme v troubě.
- Troubu vypneme a maso v ní necháme chvíli odležet.
- Řízky upravíme na talíře a podáváme s vypečenou šťávou.