Moravská zelňačka

Moravská zelňačka - obrázek

Ingredience


Brambory 200 g
Kmín drcený 1 kávová lžička
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vepřová uzená žebra 500 g
Voda pitná 1 l
Zakysaná smetana 1 ks
Zelí kysané 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme žebírka a dáme vařit do studené vody.
  2. Po změknutí scedíme vývar, maso obereme od kostí a nakrájíme na větší kousky.
  3. Nakrájíme zelí, oškrábeme brambory a nakrájíme na kostičky.
  4. Na zelí s brambory nalijeme část vývaru a přidáme rozsekaný kmín a sůl. Vaříme doměkka.
  5. Zbylý vývar zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a po provaření přilijeme k vařeným bramborám se zelím, přidáme nakrájené maso. Krátce povaříme.
  6. Podáváme s kysanou smetanou a nasekanou petrželkou.