Moravská zelňačka
Ingredience
Brambory |
200 g |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová uzená žebra |
500 g |
Voda pitná |
1 l |
Zakysaná smetana |
1 ks |
Zelí kysané |
250 g |
-
Doba přípravy: 80 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme žebírka a dáme vařit do studené vody.
- Po změknutí scedíme vývar, maso obereme od kostí a nakrájíme na větší kousky.
- Nakrájíme zelí, oškrábeme brambory a nakrájíme na kostičky.
- Na zelí s brambory nalijeme část vývaru a přidáme rozsekaný kmín a sůl. Vaříme doměkka.
- Zbylý vývar zahustíme moukou rozmíchanou ve studené vodě a po provaření přilijeme k vařeným bramborám se zelím, přidáme nakrájené maso. Krátce povaříme.
- Podáváme s kysanou smetanou a nasekanou petrželkou.