Huspenina
Ingredience
Bobkový list |
4 ks |
Celer bulvový |
1 ks |
Cibule |
1 ks |
Hrášek mražený |
100 g |
Mrkev kořen |
2 ks |
Nové koření celé |
10 ks |
Ocet kvasný lihový |
30 ml |
Okurky nakládané |
1 ks |
Pepř černý celý |
10 ks |
Petržel kořen |
2 ks |
Sůl |
1 polévková lžíce |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Vepřové koleno |
1 ks |
Vepřové nožičky |
6 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Koleno a nožičky dáme vařit, jen chvíli, aby se srazila krev.
- Vodu vylijeme a dáme novou, přidáme sůl, koření a vaříme do změknutí.
- Vyndáme, vodu uchováme, maso vykostíme a nakrájíme i s kůží na kousky. Vývar přecedíme, osolíme jednou lžící soli, přidáme maso, mrkev, petržel, celer na kousky a vaříme do změknutí zeleniny.
- Přilijeme ocet, nasekanou cibuli a okurku, hrášek a necháme přejít varem. Nalijeme do formy na chlebíček a necháme přes noc ztuhnout.
- Ze ztuhlé huspeniny odstraníme tuk, vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s octem, cibulí a chlebem.