Huspenina

Ingredience


Bobkový list 4 ks
Celer bulvový 1 ks
Cibule 1 ks
Hrášek mražený 100 g
Mrkev kořen 2 ks
Nové koření celé 10 ks
Ocet kvasný lihový 30 ml
Okurky nakládané 1 ks
Pepř černý celý 10 ks
Petržel kořen 2 ks
Sůl 1 polévková lžíce
Tymián sušený 1 kávová lžička
Vepřové koleno 1 ks
Vepřové nožičky 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Koleno a nožičky dáme vařit, jen chvíli, aby se srazila krev.
  2. Vodu vylijeme a dáme novou, přidáme sůl, koření a vaříme do změknutí.
  3. Vyndáme, vodu uchováme, maso vykostíme a nakrájíme i s kůží na kousky. Vývar přecedíme, osolíme jednou lžící soli, přidáme maso, mrkev, petržel, celer na kousky a vaříme do změknutí zeleniny.
  4. Přilijeme ocet, nasekanou cibuli a okurku, hrášek a necháme přejít varem. Nalijeme do formy na chlebíček a necháme přes noc ztuhnout.
  5. Ze ztuhlé huspeniny odstraníme tuk, vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s octem, cibulí a chlebem.