Jehněčí kotlety se sýrem

Ingredience


Jehněčí kotlety 600 g
Máslo čerstvé 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Šunka dušená 150 g
Sýr Eidam cihla 40% 50 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce smícháme nadrobno nakrájenou šunku s nasekanou cibulí, se žloutky a smetanou. Mírně osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.
  2. Jehněčí kotlety po okrajích nařízneme a opečeme je teflonové pánvi na jedné straně. Potom kotlety urovnáme do pekáče opečenou stranou dolů. Neopečenou stranu potřeme připravenou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe kousky másla.
  3. Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.