Jehněčí kotlety se sýrem
Ingredience
Jehněčí kotlety |
600 g |
Máslo čerstvé |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Šunka dušená |
150 g |
Sýr Eidam cihla 40% |
50 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce smícháme nadrobno nakrájenou šunku s nasekanou cibulí, se žloutky a smetanou. Mírně osolíme, opepříme a vmícháme nasekanou petrželku.
- Jehněčí kotlety po okrajích nařízneme a opečeme je teflonové pánvi na jedné straně. Potom kotlety urovnáme do pekáče opečenou stranou dolů. Neopečenou stranu potřeme připravenou směsí, posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe kousky másla.
- Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.