Slovenský guláš
Ingredience
Cibule |
250 g |
Hovězí maso zadní |
200 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Paprikové lusky čerstvé |
4 ks |
Rajčata |
250 g |
Skopová plec |
200 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V kastrolu na rozpálené, na kostičky nakrájené slanině opečeme na kostky nakrájené maso. Přidáme oloupanou, nasekanou cibuli, očištěné, nakrájené papriky a omytá, nakrájená rajčata. Vše dusíme doměkka, guláš nezahušťujeme. Šťáva zhoustne jen množstvím zeleniny.
- Nakonec guláš osolíme a okořeníme mletou paprikou.