Chřest se smetanou
Ingredience
Chřest zelený |
1 kg |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěný a omytý chřest nakrájíme na kousky dlouhé 1-2cm. Připravený chřest povaříme v osolené vodě 10-15 minut, vyjmeme a část vody odlijeme.
- Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do zbylé vody z vaření chřestu a chvíli povaříme.
- Do povařené omáčky vložíme chřest, omáčku osolíme, opepříme a přidáme máslo. Okořeníme muškátovým oříškem a už nevaříme.