Chřest se smetanou

Ingredience


Chřest zelený 1 kg
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěný a omytý chřest nakrájíme na kousky dlouhé 1-2cm. Připravený chřest povaříme v osolené vodě 10-15 minut, vyjmeme a část vody odlijeme.
  2. Ve smetaně rozmícháme mouku, vlijeme do zbylé vody z vaření chřestu a chvíli povaříme.
  3. Do povařené omáčky vložíme chřest, omáčku osolíme, opepříme a přidáme máslo. Okořeníme muškátovým oříškem a už nevaříme.