Vepřové maso na žampionech

Vepřové maso na žampionech - obrázek

Ingredience


Jíška instantní 2 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 7 g
Rýže dlouhozrnná 200 g
Sůl mořská 1 kávová lžička
Vepřová plec 400 g
Žampiony čerstvé 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou plec nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi na oleji.
  2. Poté je zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené a dusíme 30 minut.
  3. Rýži uvaříme podle návodu.
  4. Žampiony nakrájíme na čtvrtky a vmícháme je k masu. Dusíme ještě 10 minut.
  5. Poté zahustíme jíškou. Ještě dvě minuty povaříme a podáváme.