Vepřové maso na žampionech
Ingredience
Jíška instantní |
2 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
7 g |
Rýže dlouhozrnná |
200 g |
Sůl mořská |
1 kávová lžička |
Vepřová plec |
400 g |
Žampiony čerstvé |
100 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřovou plec nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. Zprudka opečeme na pánvi na oleji.
- Poté je zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso téměř ponořené a dusíme 30 minut.
- Rýži uvaříme podle návodu.
- Žampiony nakrájíme na čtvrtky a vmícháme je k masu. Dusíme ještě 10 minut.
- Poté zahustíme jíškou. Ještě dvě minuty povaříme a podáváme.