Biryani s kešu

Ingredience


Anýz celý 3 ks
Brambory rané 250 g
Cibule 2 ks
Hrášek 225 g
Kardamom 6 ks
Kari pasta 65 g
Koriandr čerstvý 4 polévková lžíce
Květák 1 ks
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Ořechy Kešu 100 g
Řecký jogurt 250 g
Rýže Basmati 500 g
Šafrán 2 špetka
Skořice celá 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 300 ml
Zázvor mletý 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži vaříme podle návodu.
  2. Brambory nakrájíme na kostičky. Květák rozebereme na růžičky.
  3. Cibuli rozkrojíme na půlky a nakrájíme na plátky. Smažíme je 8 minut, poté přidáme zázvor a další dvě minuty smažíme. Vmícháme kari pastu a celá koření a po minutě i brambory a květák. Zalijeme vodou a 7 minut dusíme.
  4. Vmícháme jogurt, sůl a hrášek.
  5. Šafrán smícháme se 3 lžícemi horké vody (například z rýže) a dobře promícháme. Toto přidáme ke slité rýži a dobře promícháme.
  6. Kešu opečeme nasucho v pánvi.
  7. Do pekáčku dáme šafránovou rýži, na to kari směs, kešu a pečeme 45 minut na 180 °C.
  8. Podáváme posypané koriandrem.