Biryani s kešu
Ingredience
Anýz celý |
3 ks |
Brambory rané |
250 g |
Cibule |
2 ks |
Hrášek |
225 g |
Kardamom |
6 ks |
Kari pasta |
65 g |
Koriandr čerstvý |
4 polévková lžíce |
Květák |
1 ks |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
100 g |
Řecký jogurt |
250 g |
Rýže Basmati |
500 g |
Šafrán |
2 špetka |
Skořice celá |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
300 ml |
Zázvor mletý |
10 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Rýži vaříme podle návodu.
- Brambory nakrájíme na kostičky. Květák rozebereme na růžičky.
- Cibuli rozkrojíme na půlky a nakrájíme na plátky. Smažíme je 8 minut, poté přidáme zázvor a další dvě minuty smažíme. Vmícháme kari pastu a celá koření a po minutě i brambory a květák. Zalijeme vodou a 7 minut dusíme.
- Vmícháme jogurt, sůl a hrášek.
- Šafrán smícháme se 3 lžícemi horké vody (například z rýže) a dobře promícháme. Toto přidáme ke slité rýži a dobře promícháme.
- Kešu opečeme nasucho v pánvi.
- Do pekáčku dáme šafránovou rýži, na to kari směs, kešu a pečeme 45 minut na 180 °C.
- Podáváme posypané koriandrem.