Bramborový salát s tvarohovou majonézou

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 200 g
Celer bulvový 20 g
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Mléko polotučné 50 ml
Mrkev kořen 30 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Tvaroh jemný 100 g
Vaječný žloutek slepičí 0.5 ks
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou mrkev a kousek celeru povaříme v troše vody doměkka a nakrájíme na kostičky.
  2. Potom zeleninu promícháme s předem vařenými, na kostičky nakrájenými bramborami a spojíme tvarohovou majonézou.
  3. Příprava majonézy: Měkký tvaroh a vařený žloutek prolisujeme do misky. Přilijeme mléko, osolíme, přidáme nasekanou pažitku a podle chuti citronovou šťávu. Majonézu dobře promícháme, nejlépe v elektrickém šlehači.