Bramborový salát s tvarohovou majonézou
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
200 g |
Celer bulvový |
20 g |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Mléko polotučné |
50 ml |
Mrkev kořen |
30 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Tvaroh jemný |
100 g |
Vaječný žloutek slepičí |
0.5 ks |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Očištěnou mrkev a kousek celeru povaříme v troše vody doměkka a nakrájíme na kostičky.
- Potom zeleninu promícháme s předem vařenými, na kostičky nakrájenými bramborami a spojíme tvarohovou majonézou.
- Příprava majonézy: Měkký tvaroh a vařený žloutek prolisujeme do misky. Přilijeme mléko, osolíme, přidáme nasekanou pažitku a podle chuti citronovou šťávu. Majonézu dobře promícháme, nejlépe v elektrickém šlehači.