Guláš

Guláš - obrázek

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 500 g
Hovězí kližka 500 g
Kmín mletý 1 kávová lžička
Majoránka čerstvá 1 polévková lžíce
Paprika červená 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Protlak rajčatový sterilovaný 70 g
Sádlo škvařené 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 300 ml
Cibule červená 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek propasírujeme, červenou cibuli nakrájíme na kolečka.
  2. Do silnostěnného kastrolu dáme rozpustit sádlo, do horkého sádla dáme zpěnit cibuli na kostičky, přidáme pokrájené maso a osmažíme ze všech stran do hněda, až pustí šťávu. Maso osolíme, přisypeme pepř, papriku, rajský protlak, promícháme a zalijeme asi 200 ml vody. K masu vsypeme kmín, česnek, zamícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme do měkka. Občas zamícháme, případně přilijeme vodu a dál dusíme.
  3. Maso podáváme posypané kolečky červené cibule.