Guláš
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Cibule |
500 g |
Hovězí kližka |
500 g |
Kmín mletý |
1 kávová lžička |
Majoránka čerstvá |
1 polévková lžíce |
Paprika červená |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový sterilovaný |
70 g |
Sádlo škvařené |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
300 ml |
Cibule červená |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a osušené maso nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek propasírujeme, červenou cibuli nakrájíme na kolečka.
- Do silnostěnného kastrolu dáme rozpustit sádlo, do horkého sádla dáme zpěnit cibuli na kostičky, přidáme pokrájené maso a osmažíme ze všech stran do hněda, až pustí šťávu. Maso osolíme, přisypeme pepř, papriku, rajský protlak, promícháme a zalijeme asi 200 ml vody. K masu vsypeme kmín, česnek, zamícháme a pod poklicí na mírném plameni dusíme do měkka. Občas zamícháme, případně přilijeme vodu a dál dusíme.
- Maso podáváme posypané kolečky červené cibule.