Krémová polévka z čerstvých rajčat
Ingredience
Máslo čerstvé |
2 kávová lžička |
Mléko polotučné |
400 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
6 ks |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Omytá rajčata nakrájíme na kousky a dáme do kastrůlku, který postavíme do nádoby s vroucí vodou.
- K rajčatům přisypeme mouku a dusíme asi 10 minut. Prolisujeme sítem a za stálého rychlého míchání teplou směs přidáváme do studeného mléka. Mírně osolíme, postavíme na plotnu a během ohřívání polévky přidáváme máslo.
- Horkou polévku rozdělíme do talířů a ihned podáváme.