Kuřecí tikka s kořeněnou rýží
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Cibule červená |
1 ks |
Hrášek mražený |
50 g |
Jogurt bílý |
150 ml |
Kari koření |
1 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
4 ks |
Máta |
1 polévková lžíce |
Okurka salátová |
100 g |
Pepř černý mletý |
7 g |
Rýže dlouhozrnná |
140 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
tikka pasta |
50 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kuřecí prsa nařízneme - na každé prso uděláme 3-4 zářezy. Dáme je do mísy, přidáme 50 g jogurtu a tikka pastu. Dobře promícháme a necháme 30 minut marinovat.
- Nyní připravíme okurkovou raitu - okurku nakrájíme na kostičky a přidáme většinu máty a zbytek jogurtu. Osolíme, opepříme a dáme do lednice.
- Rýži uvaříme podle návodu. Na poslední 4 minuty přidáme hrášek.
- Kuřecí maso vyjmeme z marinády, zbylou marinádu z něj setřeme a spolu s cibulí nakrájenou na tenké plátky rozložíme na plechu. Pečeme 20 minut na 240 °C.
- K rýži přidáme kari a nasekanou chilli papričku.
- Rýži rozdělíme mezi čtyři talíře, přidáme kuřecí maso s opečenou cibulkou a okurkovou raitu. Posypeme zbylou mátou.