Kuřecí tikka s kořeněnou rýží

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Cibule červená 1 ks
Hrášek mražený 50 g
Jogurt bílý 150 ml
Kari koření 1 polévková lžíce
Kuřecí prsa 4 ks
Máta 1 polévková lžíce
Okurka salátová 100 g
Pepř černý mletý 7 g
Rýže dlouhozrnná 140 g
Sůl 1 kávová lžička
tikka pasta 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kuřecí prsa nařízneme - na každé prso uděláme 3-4 zářezy. Dáme je do mísy, přidáme 50 g jogurtu a tikka pastu. Dobře promícháme a necháme 30 minut marinovat.
  2. Nyní připravíme okurkovou raitu - okurku nakrájíme na kostičky a přidáme většinu máty a zbytek jogurtu. Osolíme, opepříme a dáme do lednice.
  3. Rýži uvaříme podle návodu. Na poslední 4 minuty přidáme hrášek.
  4. Kuřecí maso vyjmeme z marinády, zbylou marinádu z něj setřeme a spolu s cibulí nakrájenou na tenké plátky rozložíme na plechu. Pečeme 20 minut na 240 °C.
  5. K rýži přidáme kari a nasekanou chilli papričku.
  6. Rýži rozdělíme mezi čtyři talíře, přidáme kuřecí maso s opečenou cibulkou a okurkovou raitu. Posypeme zbylou mátou.