Bramborový salát s červenou řepou

Bramborový salát s červenou řepou  - obrázek

Ingredience


Brambory 1 kg
Červená řepa 1 kg
Česnek 4 stroužek
Cibule 2 ks
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory a červenou řepu odděleně uvaříme, ještě teplé oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo na kolečka.
  2. V salátové míse smícháme připravené brambory a řepu s oloupanou, jemně nasekanou cibulí. Přelijeme zálivkou umíchanou z oleje, octa, utřeného česneku, soli a pepře.
  3. Hotový salát posypeme nasekanou petrželkou.