Fazolkový salát s okurkami
Ingredience
Cukr krupice |
1 špetka |
Fazolové lusky zelené |
500 g |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Okurky nakládané |
5 ks |
Olej slunečnicový |
5 polévková lžíce |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné zelené fazolky nakrájíme na kousky a podusíme v troše osolené a okyselené vody ne zcela doměkka.
- Tři okurky nakrájíme na kostičky, dvě na kolečka. Kostičky okurek smícháme se scezenými fazolkami a s olejem. Mírně osolíme, případně ochutíme octem s trochou cukru. Fazolky urovnáme do středu salátové mísy a okolo rozložíme plátky okurek střídavě s plátky rajčat. Salát opepříme a posypeme nasekanou pažitkou.