Fazolkový salát s okurkami

Ingredience


Cukr krupice 1 špetka
Fazolové lusky zelené 500 g
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Okurky nakládané 5 ks
Olej slunečnicový 5 polévková lžíce
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné zelené fazolky nakrájíme na kousky a podusíme v troše osolené a okyselené vody ne zcela doměkka.
  2. Tři okurky nakrájíme na kostičky, dvě na kolečka. Kostičky okurek smícháme se scezenými fazolkami a s olejem. Mírně osolíme, případně ochutíme octem s trochou cukru. Fazolky urovnáme do středu salátové mísy a okolo rozložíme plátky okurek střídavě s plátky rajčat. Salát opepříme a posypeme nasekanou pažitkou.